top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıdtgozdepektas

Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi

Çocuğunuza genel anestezi altında diş tedavisi önerildi. Peki sizi neler bekliyor bu süreçte, gelin beraber inceleyelim.


Çocuklara her zaman klinik şartlarda işlem yapılması ne yazıkki mümkün olmayabiliyor. Hastanın yaşı çok küçük olduğunda, çok fazla sayıda dişine işlem yapılması gerektiğinde, daha önceden kazanılmış bir hekim korkusu olduğunda veya herhangi bir sebeple kooperasyon sağlanamadığında çocuk diş hekimleri genel anestezi altında tedavi önerebiliyorlar.


Genel anestezi altında diş tedavisinde amaç tek bir seferde ihtiyaç duyulan bütün diş tedavilerini tamamlamaktır. Çocuklar açısından en büyük avantajı herhangi bir ağrı-acı hissetmemesi, işlemi hatırlamaması ve böylece diş hekimine karşı korku gelişmemesidir.


Çürük ve ağrılı dişleri tedavi edilen çocuklar daha rahat yemek yiyebilmekte, konuşabilmektedirler. Ayrıca olumsuz bir deneyimi olmadığı için gelecekteki tedavilerinde daha rahat diş hekimi koltuğuna oturabilmektedirler.


Tıpta her işlemde olduğu gibi anestezi uygulamalarının da elbette bir takım riskleri vardır. Burada önemli olan işinde yetkin ve deneyimli bir anestezi uzmanı ve ekibinin ve de çocuk diş hekiminin, yönetmeliklere uygun şartlarda bu işlemi gerçekleştirmeleridir.


Ağız ve dişlerin sağlığımızın önemli bir parçası olduğunu düşünülerek hekim ve ebeveynlerin çocukları için en faydalı olacak şekilde karar vermeleri gerekmektedir.


Siz de çocuğunuz için en doğru tedavi yöntemini belirlemek için çocuk diş doktorunuza danışmayı unutmayın!



Ankara Çocuk Diş Doktoru: Uzm. Dt. Gözde PEKTAŞ


Pedodonti uzmanı olan Gözde PEKTAŞ, çocuk diş hekimliği alanında Ankara'da hizmet vermektedir.









47 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sedasyon Nedir?

bottom of page