top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıdtgozdepektas

Çocuk Diş Hekimliği Nedir? Çocuk Diş Doktoru Kimdir?

Güncelleme tarihi: 10 Nis 2023

"Pedodonti" yani "Çocuk Diş Hekimliği", Diş hekimliğinin 8 ayrı uzmanlık alanından bir tanesidir. Diş hekimleri 5 yıl süren lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra yaklaşık 3 yıl süren "Çocuk Diş Hekimliği" uzmanlık eğitimini tamamlarlarsa "Pedodontist" ünvanını almaya hak kazanırlar.


Çocuk Diş Hekimliğinin İlgi Alanı Nedir?


0-16 yaş grubu çocuklar çocuk diş hekimliğinin uzmanlık alanıdır. Kısaca süt dişlerinin ve genç daimi dişlerin tedavisi Pedodontinin özel ilgi alanı diyebiliriz. Bu tedavilere süt dişi dolgusu, süt dişi amputasyonu, süt dişi kanal tedavisi, süt dişi çekimi, fissür örtücü ve flor uygulamaları, genç daimi dişlerin dolgu ve kanal tedavisi, yer tutucu ve paslanmaz çelik kron, sedasyon ve genel anestezi altında diş tedavileri örnek gösterilebilir.


Neden Çocuğumu Pedodontiste Götürmeliyim?


Çocukların ilk diş hekimi randevusu oldukça önemlidir. Eğer çocuk olumsuz bir izlenim edinirse bu korkuların sonradan yenilmesi daha da zorlaşacaktır. Pedodontinin en temel konularından biri "davranış yönlendirmesi"dir. Yani pedodontistler hangi çocuğa nasıl yaklaşacağı konusunda özel bir eğitim almaktadır. Diş hekimi korkusu yaratmamak, çocuğun yaşına, diş gelişimine göre en iyi tedavi planlasını oluşturmak için çocuğunuzu bir pedodontist ile tanıştırmalısınız!



Ankara Çocuk Diş Doktoru: Uzm. Dt. Gözde PEKTAŞ


Pedodonti uzmanı olan Gözde PEKTAŞ, çocuk diş hekimliği alanında Ankara'da hizmet vermektedir.



284 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page